BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Børnehuset Kastaniegården

Skiftende billeder

 

Kastaniegården ligger centralt i Otterup by.

Ligger tæt på biblioteket - aktivitetscenter for ældre og nabo til aktivitetshuset for børn mellem 9 – og 18 år.

Børnehaven består af et gammelt hus, som er udvidet med en nyere afdeling. Vi har plads til ca. 70 børn. I Kastaniegården er der ligeledes en gæstegruppe for dagplejebørn, som kan modtage op til 10 børn.

Vi har en helt ny legeplads med mange udfordringer, samt en god beplantning med høje og lave træer, hvor børnene kan kravle – gemme sig og meget andet.

 

Organisering/kendetegn:

 

Børnehaven er opdelt i 4 børnehave grupper, samt en gruppe til gæsteplejen.

Langt de fleste børn kommer direkte fra dagplejen, derfor har vi organiseret os sådan, at vi har meget fokus på de mindste børn, som ikke har erfaring i at være i større gruppen. Derfor har vi en ”startgruppe”, som vi kalder Fiduserne. De modtager alle nye børn. Opgaven i Fiduserne er bl.a. at lære børnene og forældrene hvad det vil sige at gå i børnehave.

Det er vores opfattelse, at kulturen i dagpleje kontra børnehave er stor og som følge deraf, har vi særlig fokus på denne overgang.

Fidusgruppen er en mindre og lukket gruppe, med lidt flere personaletimer end de øvrige grupper i huset.

Derudover har vi 3 gruppen som alle hedder Spilopperne. Spilopperne er i princippen en gruppe, hvor børnene kan opholde sig, hvor de selv ønsker eller hvor deres bedste venner er.

Der er dog vores erfaring, at alle har brug for en tryghedsbase med en følelse af, hvor man høre til. Derfor er Spilopperne delt op i 3 spisegrupper, således at børnene normalt, altid spiser i den gruppe hvor de ”mest” høre til. Der er tilknyttet fast personale til de enkelte grupper, som også har det pædagogiske ansvar for at alle børn trives i gruppen.

Ide i denne opdeling er, at børnene kan have brede relationer på tværs af grupperne.

På personalesiden er ideen, at få en meget fleksibelt og flytbar personalegruppen, som udnytter deres resurser bedste muligt på tværs af traditionellen stuer i børnehaver.

Traditionelt har det vist sig at ”stuer” med tiden lukker sig om sig selv, hvilket ikke altid er positivt.

Vi ønsker stor åbenhed for børnene, samt at personalegruppen fremtræder en gruppe, hvor man let udveksler erfaring o. lign..

 

 

Opslagstavle...

 •  

                                                                                                                                                     Nyhedsbrev August/september

   

  Kære forældre

  Først: Velkommen tilbage fra ferie:) Vi er nu ved at være fuldtallige i Kastaniegården igen – både hvad angår børn og voksne. Vi håber, at I alle har haft en dejlig ferie med tid til familie, afslapning og leg.

   

  Opstart og nye coronatider

  Vi har haft en rolig opstart – hvor børn og voksne har været glade for gensynet.

  Børnene og I er vendt tilbage til en kendt struktur. Men fra mandag i uge 35 vil dette komme til at se lidt anderledes ud. Som i har læst i Ullas skriv på børneintra, kommer vi til at åbne mere op. Vi har i sidste uge holdt personalemøde, og har her snakket om hvordan vi på bedst mulig- og forsvarlig vis åbner op. Vi har også i denne tid, hvor alt er blevet vendt op og ned, gjort os nogle værdifulde erfaringer – disse skal vi selvfølgelig holde ved, og justere så de passer ind i en mere ”normal” hverdag.

   

  Vores hverdag kommer til at se således ud:  

  Vi kommer til, at have samlet morgenmad fra 6.15-7.30 på spilopstuen – vi rydder af så vi er klar til at gå på stuerne kl. 7.30:).                                                                                                                                                       

  Fra 7.30-12.00 vil børnene stadig være i de opdelte zoner, som i er vant til at se nu på legepladsen – vi er stadig fortrinsvis udenfor, men har mulighed for at gå indenfor, og arbejde i mindre grupper, også på tværs. I dette tidsrum vil der være ”gruppetid” hvor vi kan fordybe os sammen.

  Fra ca. 12-16.30/16.15 er vi stadig fortrinsvis udenfor, men har i dette tidsrum ingen bånd på legepladsen, dvs. at børnene frit kan bevæge sig rundt. Fredag når Bøllespirerne tager afsted i Brumbassen kl 8.30, vil der ligeledes ikke være noget bånd – her vil krudtuglerne og Spilopperne kunne bevæge sig på hele legepladsen.

   

  Sol og varme

  Lige i tiden har vi været utroligt heldige med noget skønt vejr. Men når solen skinner fra en skyklar himmel, kan vores legeplads godt blive meget varm. Vi giver derfor børnene saftevand hernede, så de får lidt sukker i varmen. UV indekset er også meget højt, så husk at smøre jeres barn ind fra morgen af. Pga. varmen leger vi også med vand – så tjek jeres barns skiftetøj i kassen og få lagt lidt ekstra, hvis vi nu skulle få lidt vand på tøjetJ

   

  Madpakker

  I skal stadig fortsætte med at medbringe 1 madpakke, så vi har så få smitte overflader i huset som muligt. I bedes også stadig medbringe drikkedunk. Begge dele med navnJ

   

  Nye børn

  D.1 august sagde vi hej til:

  August, Tiffany, William og Philip – tag godt imod dem og deres forældre.

  D.1/9 skal vi byde Niklas, Viggo og deres familier velkomneJ  

   

  Fødselsdage

  Mht. fødselsdag har vi indtil nu givet børnene is hernede. Fra mandag uge 35 skal I dog igen medbringe noget, jeres barn kan dele ud. Det skal dog være ting der er pakket ind – fx rosinpakke, ispind osv.

   

  Arrangementer

  Som I kunne læse i tidligere skriv er alle arrangementer aflyst/udskud som tingene ser ud lige nu. Vi skal nok melde ud når dette ændrer sig.

   

  Vaske hænder og afstand

  Det er så dejligt, at vi igen kan være sammen ved aflevering og afhentning. Det giver anledning til en anden kontaktJ

  Men lige en husker til alle:

  • Vi holder stadig 1 m afstand personale og forældre.
  • Både forældre og barn vasker hænder ved ankomst om morgen og ved afhentning.
  • Vi henstiller til at der så vidt muligt kun er en forældre/bedsteforældre osv der aflevere og henter.

   

  Hvis i har spørgsmål eller kommentarer – så hiv fat osJ

  Solskins hilsner til alle

   

  17-08-2020