BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Børnehuset Kastaniegården

Skiftende billeder

 

Kastaniegården ligger centralt i Otterup by.

Ligger tæt på biblioteket - aktivitetscenter for ældre og nabo til aktivitetshuset for børn mellem 9 – og 18 år.

Børnehaven består af et gammelt hus, som er udvidet med en nyere afdeling. Vi har plads til ca. 70 børn. I Kastaniegården er der ligeledes en gæstegruppe for dagplejebørn, som kan modtage op til 10 børn.

Vi har en helt ny legeplads med mange udfordringer, samt en god beplantning med høje og lave træer, hvor børnene kan kravle – gemme sig og meget andet.

 

Organisering/kendetegn:

 

Børnehaven er opdelt i 4 børnehave grupper, samt en gruppe til gæsteplejen.

Langt de fleste børn kommer direkte fra dagplejen, derfor har vi organiseret os sådan, at vi har meget fokus på de mindste børn, som ikke har erfaring i at være i større gruppen. Derfor har vi en ”startgruppe”, som vi kalder Fiduserne. De modtager alle nye børn. Opgaven i Fiduserne er bl.a. at lære børnene og forældrene hvad det vil sige at gå i børnehave.

Det er vores opfattelse, at kulturen i dagpleje kontra børnehave er stor og som følge deraf, har vi særlig fokus på denne overgang.

Fidusgruppen er en mindre og lukket gruppe, med lidt flere personaletimer end de øvrige grupper i huset.

Derudover har vi 3 gruppen som alle hedder Spilopperne. Spilopperne er i princippen en gruppe, hvor børnene kan opholde sig, hvor de selv ønsker eller hvor deres bedste venner er.

Der er dog vores erfaring, at alle har brug for en tryghedsbase med en følelse af, hvor man høre til. Derfor er Spilopperne delt op i 3 spisegrupper, således at børnene normalt, altid spiser i den gruppe hvor de ”mest” høre til. Der er tilknyttet fast personale til de enkelte grupper, som også har det pædagogiske ansvar for at alle børn trives i gruppen.

Ide i denne opdeling er, at børnene kan have brede relationer på tværs af grupperne.

På personalesiden er ideen, at få en meget fleksibelt og flytbar personalegruppen, som udnytter deres resurser bedste muligt på tværs af traditionellen stuer i børnehaver.

Traditionelt har det vist sig at ”stuer” med tiden lukker sig om sig selv, hvilket ikke altid er positivt.

Vi ønsker stor åbenhed for børnene, samt at personalegruppen fremtræder en gruppe, hvor man let udveksler erfaring o. lign..

 

 

Opslagstavle...

 •  

  kære forældre

   

  Inden vi alle går på weekend vil jeg lige benytte lejligheden til at ønske god weekend, og lave en kort update på personalesituationen i Kastaniegården.

  Efter gensidig aftale med Rie, har vi valgt at vores samarbejde skal ophøre dags dato. Der vil blive arbejdet i at ansætte en ny.

  Indtil da har vi fundet en løsning så vores børnehus hænger godt sammen. I vil derfor mandag kunne sig hej til vores nye faste pædagogvikar Trine, som vil være at finde på Spilopperne. 

  Skulle i have nogle spørgsmål så kom endelig og spørg:)

   

  God weekend, 

  Mvh Kastaniegården

   

  22-11-2019
 •  

  Kære forældre i Kastaniegården

   

  Så rusker efteråret i os alle – og der er gang i årstiden på alle tænkelige måder her i Kastaniegården. Der bliver sunget efterårssange indenfor, og hygget med Halloween lige i tiden. Børnene elsker at gå på opdagelse i de forandringer som naturen giver os. Det kræver en masse af godt udetøj og rigeligt med tørre strømper og bukserJ

   

  På stuerne er vi så småt ved at gøre klar til at rykke lidt rundt her d.1/11. Vi snakker om det hernede i børnehaven, og kan også høre, at i forbereder børnene derhjemme. Vi begynder sammen med børnene at rykke rundt på de kommende skolebørns garderober her d.31/10. Det vil sige, at jer der har skolebørn, og de få børn der skal fra det tidligere Oppespiloppe og ned på Spilopperne, vil få en ny garderobeplads. Børnene kommer til at være en del af flytteprocessen, men hvis man nu alligevel skulle glemme hvor ens nye plads er, eller hvor man skal ligge sin madpakke fra 1/11 – så kom endelig og spørgJ

   

  Samtidig skifter stuerne navne. Fremover vil storegruppen med de kommende skolebørn hedde: Bøllespirerne, stuen som nu hedder Nedespiloppe – kommer til at hedde Spilopperne og fiduserne bliver til Krudtuglerne.

  Og her kommer igen en oversigt over hvilke voksne der er tilknyttet stuerne:

   

  Bøllespirerne: Tina, Trine og Signe.

  Krudtuglerne: Helle, Birgit, June og Maja

  Spilopperne: Lisbeth, Lasse, Rie, June og Rasmus (1/11-1/3)

   

  Bente vil have timer på både Bøllespirerne og ved Krudtuglerne.

  D.1/12 siger vi farvel til Signe, og goddag til vores nye studerende Monica som også skal være på Bøllespirerne.

   

  De kommende skolebørn

  De kommende skolebørn er begyndt at tage på besøg på deres kommende skoler. I sidste uge var vi på Sletten skole afd. Nordvest og lege, samt se personalet og lokalerne. Onsdag d. 30/10 er det Sletten skole afd. Otterup vi besøger, og d. 13/11 er det Real skolen der får glæde af vores besøg.

   

  Brumbassen

  Fremover vil det være således at det er Bøllespirerne der bruger brumbassen hver fredag.  

   

   

   

  Grib endelig fat i os hvis I har noget på hjertet – stort eller småtJ

   

  Mange hilsner fra os alle i Kastaniegården.

  28-10-2019