BørneIntra v2.19

Velkommen til Børnehuset Kastaniegården

Skiftende billeder

 

Kastaniegården ligger centralt i Otterup by.

Ligger tæt på biblioteket - aktivitetscenter for ældre og nabo til aktivitetshuset for børn mellem 9 – og 18 år.

Børnehaven består af et gammelt hus, som er udvidet med en nyere afdeling. Vi har plads til ca. 70 børn. I Kastaniegården er der ligeledes en gæstegruppe for dagplejebørn, som kan modtage op til 10 børn.

Vi har en helt ny legeplads med mange udfordringer, samt en god beplantning med høje og lave træer, hvor børnene kan kravle – gemme sig og meget andet.

 

Organisering/kendetegn:

 

Børnehaven er opdelt i 4 børnehave grupper, samt en gruppe til gæsteplejen.

Langt de fleste børn kommer direkte fra dagplejen, derfor har vi organiseret os sådan, at vi har meget fokus på de mindste børn, som ikke har erfaring i at være i større gruppen. Derfor har vi en ”startgruppe”, som vi kalder Fiduserne. De modtager alle nye børn. Opgaven i Fiduserne er bl.a. at lære børnene og forældrene hvad det vil sige at gå i børnehave.

Det er vores opfattelse, at kulturen i dagpleje kontra børnehave er stor og som følge deraf, har vi særlig fokus på denne overgang.

Fidusgruppen er en mindre og lukket gruppe, med lidt flere personaletimer end de øvrige grupper i huset.

Derudover har vi 3 gruppen som alle hedder Spilopperne. Spilopperne er i princippen en gruppe, hvor børnene kan opholde sig, hvor de selv ønsker eller hvor deres bedste venner er.

Der er dog vores erfaring, at alle har brug for en tryghedsbase med en følelse af, hvor man høre til. Derfor er Spilopperne delt op i 3 spisegrupper, således at børnene normalt, altid spiser i den gruppe hvor de ”mest” høre til. Der er tilknyttet fast personale til de enkelte grupper, som også har det pædagogiske ansvar for at alle børn trives i gruppen.

Ide i denne opdeling er, at børnene kan have brede relationer på tværs af grupperne.

På personalesiden er ideen, at få en meget fleksibelt og flytbar personalegruppen, som udnytter deres resurser bedste muligt på tværs af traditionellen stuer i børnehaver.

Traditionelt har det vist sig at ”stuer” med tiden lukker sig om sig selv, hvilket ikke altid er positivt.

Vi ønsker stor åbenhed for børnene, samt at personalegruppen fremtræder en gruppe, hvor man let udveksler erfaring o. lign..

 

 

Opslagstavle...

 •  

  Kære forældre

   

  Pr. 1 Marts har Lasse søgt om og fået orlov i 3 mdr. da han skal ud at rejse. I den forbindelse har vi valgt, at ansætte vores faste vikar Mads, i Lasse vikariat. Mads vil derfor fortrinsvis indgå i dagligdagen på nedespiloppe.

   

  Idag siger vi også hej til vores nye studerende Sebastian. Sebastian er pædagogstuderende og dette er hans første praktik. Han vil være tilknyttet Fiduserne, men i vil møde ham i hele huset morgen og eftermiddag.

   

  MVH June

  04-02-2019
 •  

  Kære forældre til børn i mellemgruppen fra nede- og oppespiloppe:)

   

  Her følger lidt info, om hvad vi arbejder med i mellemgruppen i januar og februar.

  Vi arbejder ud fra LÆREPLANSTEMET - ”Alsidige personlig udvikling”

  Vi har i den forbindelse valgt at have fokus på:

   

  Følelser – robusthed – selvhjulpenhed – rummelighed.

   

  Børnene vil bl.a. øve sig i:

  • At takle deres følelser på en hensigtsmæssig måde.
  • At være i et fællesskab med de udfordringer det kan medfører.
  • At tage ansvar for sig selv og bidrage til fællesskabet og fællesområderne
  • At give plads til andre

   

  Vi arbejde ud fra disse fokusområder med emnet ”cirkus”. Vi finder ud af hvad vi skal spille af roller og laver kostumer i fællesskab. Vi øver i små grupper og sætter et hele sammen til en forestilling til sidst. Børnene går allerede meget op i det. Vi slutter projektet af i ugen op til vinterferien. Med en forestilling for resten af huset.

   

  Når vi ikke lige arbejder med cirkus, vil vi desuden arbejde med

  - selvhjulpenhed

  - ansvarlighed

   

  Børnene vil øve sig i at være:

  - selvhjulpne i garderoben. De øver sig i selv at tage tøj af og på, måske med hjælp fra en ven.

  - ansvarlighed i garderoben. De øver sig i at holde orden i deres garderobe, hænge overtøjet, sko/støvler mm rigtig på plads.

   

  Alt dette er blevet synliggjort for børnene ved et skuespil om hvordan livet i garderoben foregår, samt ved at vi sammen med børnene har ”ordnet en garderobe” hvor man kan kigge hen hvis man er i tvivl om hvordan tingene skal se ud.

   

  Her er det vi meget gerne vil have hjælp fra jer forældre.

  I skal hjælpe og opmuntrer jeres barn til at alle ting er på rette plads i garderoben, både om morgenen og om eftermiddagen. Det er vigtigt, at det er barnet selv der hjælper med til at gøre tingene. Brug gerne lidt ekstra tid, så det bliver en god oplevelse for alleJ

   

  Mvh Kastaniegården:) 

  31-01-2019